Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LINUX KOPYA ALıNıR Mı?
Her yerde Linux'u duyar oldum, ama ne işe yaradığını ve bana ne fayda getirebileceğini bilmiyorum. Kısaca açıklar mısınız? Linux'u kullandıktan sonra kopyalayabilir miyim?

Bu soru sürekli bize sorulduğu için çözümler bölümüne iyi gider diye düşündük. Linux, 32 bit, çok kullanıcılı, çok görevli, çok amaçlı bir işletim sistemidir. 1991 yılında Linus Torvalds tarafından bir proje olarak başlatılarak, İnternet'teki pek çok kullanıcının desteğiyle geliştirilmiştir. Linux'un grafik arayüzü bulunur, bu sayede kullanıcılar Windows'takine benzer bir şekilde bu grafik arayüzle çalışma imkanı bulabilirler. Ayrıca Linux'un en büyük özelliği İnternet'e hazır olarak gelmesidir. Samba ve Mars gibi araçlarla Novell™ ve Windows NT™ yerine kolayca geçebilir. Linux'un dünya üzerinde 20 milyona yaklaşan bir kullanıcı kitlesi vardır ve her geçen gün artmaktadır. Türkiye'de de tahminlere göre 40 bini aşkın kullanıcısı bulunuyor. GNU ( Linklerimizi üyelerimiz görebilir İzafet üyeliği için tıklayın.), serbest yazılımı destekleyen bir kuruluştur. GPL ise, bu kuruluşun düzenlediği bir lisanstır. Linux çekirdeği GNU GPL lisanslıdır. Bu da, Linux çekirdeğini herkesin serbestçe alması ve kullanabilmesi anlamına gelir. Bir başka deyişle, kimse siz bir yazılımı kopyalıyorsunuz diye ensenize yapışmaz, suçlu kılamaz.
Ara

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar:
1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping