Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Web Sitesi Olmayanlar Hapse mi Girecek?
Türk Ticaret Kanunu (TTK), internet dünyasının yeniliklerine adapte olmak için yenileniyor. 5 yıllık yoğun bir çalışmanın ürünü olan yasa tasarısı, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve ilgili meslek kuruluşlarının önerileri de dikkate alınarak geliştirildi.

Kısa zamanda çıkması beklenen bu yeni yasanın en önemli başlıklarından biri ise, tüm sermaye şirketlerine bir websitesine sahip olma zorunluluğu getirmesi. Şirket ile ilgili her türlü bilgiye internet üzerinden ulaşılabilmesi için zorunlu kılınan websitesinin içermesi gereken başlıkları şu şekilde özetleyebiliriz;

I. Şirket Bilgileri Şirket hakkında genel bilgilerin yer aldığı bölüm. Şirketle ilgili olup, pay sahibi, küçük yatırımcı, alacaklı ve şirkete menfaati olan kişileri ilgilendiren tüm bilgileri içerir.

II. Yönetim Kurulu Yönetim kurulunun tanıtıldığı, üyeleri hakkında bilgilere yer verilen bölüm.

III. Yönetim Kurulu Kararları Yönetim kurulunun aldığı kararların yer aldığı bölümdür. Bu bölümde toplantı belgeleri ve çağrılarıda yer alır.

IV. Bilançolar Yılsonu ve ara dönem finansal tablolarından, birleşme ve bölünme bilançolarına kadar tüm mali bilgilerin yer aldığı bölümdür.

V. Denetleme / Değerlendirme Raporları Şirketin geçirdiği denetlemelere ilişkin raporların yer aldığı bölümdür. Denetçi, işlem denetçisi ve özel denetçinin raporları da bu bölümde bulunur.

VI. İlanlar Tasviye ve iptal davalarına ilişkin tüm ilanların yer aldığı bölümdür.

Sitedeki tüm içerik ücretsiz ve açık olmak zorundadır. Site, şirket için eksiksiz, görsel ve elektronik bir sicil dosyası olacaktır.
Ara

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar:
1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping